Інформація про видані дипломи вноситься закладами вищої освіти, крім вищих військових навчальних закладів, до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (включає Реєстр закладів вищої освіти, Реєстр документів про вищу освіту, Реєстр сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та Реєстр студентських (учнівських) квитків). Якщо особа здобуває вищу освіту одночасно за двома спеціальностями (спеціалізаціями) заклад вищої освіти має право виготовляти та видавати подвійний диплом за зразком, визначеним вченою радою закладу вищої освіти. У назві кваліфікації доктора філософії зазначаються назва ступеня, галузі знань та/або спеціальності. У разі якщо дисертаційне дослідження виконано в суміжних галузях знань, ступені доктора філософії і доктора наук присуджуються у провідній галузі із зазначенням міжгалузевого характеру роботи.

Ми поспілкувались зі студентами, які навчаються за спеціальністю “Автомобілі та автомобільне господарство”. Його підтримує теж фаховий інженер Костянтин Іванович Косик, який працює звукорежисером у Республіканському домі звукозапису. Чоловік вважає навчання за обраною спеціальністю в Університеті “Україна” не тільки корисним для подальшої власної кар’єри, а й досить захоплюючим.

друга вища освіта в україні

Потреба в ґрунтовних правових знаннях часто виникає у бізнесменів, керівників підприємств, банкірів, котрі хочуть самостійно орієнтуватися у правових аспектах своєї діяльності. Попитом користується друга вища юридична освіта у представників громадських організацій, суддів третейських судів, держслужбовців. Бакалавріат – це системна підготовка для тих, хто вирішив здобути другу професію, що радикально відрізняється від раніше опанованої. Тобто, наприклад, з менеджменту чи економіки піти у нафтовидобувну промисловість, або стати програмістом чи філологом. За 3-4 роки ви вивчите спеціальність із самого початку і зможете у подальшому будувати свою кар’єру у цій галузі. Сьогодні у провідних українських вузах є дуже цікаві програми з магістратури з досить вузькою спеціалізацією, де сконцентрований досвід викладачів університетів з багатьох галузей знань.

Використання Матеріалів Сайту Можливе Лише При Згоді Адміністрації Порталу Та Активного Посилання Всі Права Захищено!

Оскільки за кордоном післядипломна освіта передбачає отримання звання магістра чи доктора . Треба взяти паспорт, трудову книжку, документ про освіту, реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які за релігійними переконаннями відмовились від його одержання) і подати заяву до найближчого до Вас державного Центру зайнятості населення. Якщо Ви працюєте, і Ваша трудова книжка зберігається на підприємстві, Ви надаєте її копію, засвідчену роботодавцем. Договір про навчання укладається між навчальним закладом та людиною, яка бажає отримати освіту, протягом ninety днів після видачі ваучера. Навчаючись за спеціальністю «173 Авіоніка», ви набуваєте знання закономірностей побудови та технології виготовлення приладів та систем керування, навігації, орієнтації та стабілізації літальних апаратів та комплексів, дистанційного зондування Землі, компетентності і вміння із розроблення, проектування, оптимізації зазначених приладів та систем. Ви можете одночасно подати заяви на участь у конкурсі на магістра (варіант 2) і на бакалавра (варіант 1) і складати всі відповідні вступні випробування.

Саме таким людям держава надає можливість отримати нову професію і роботу. Руслан Григорович Гуслистий працює провідним інженером у мобільній компанії “Тримоб”. Він дізнався про Державну програму “45+” на роботі – про це своїх співробітників поінформувало керівництво. Одразу вирішив отримати перспективну нову спеціальність, адже, по-перше, дуже лякає тенденція скорочення робочих місць, а, по-друге, він – автомобіліст зі стажем, завжди мріяв професійно опанувати сферу автомобільного господарства. “А взагалі я вважаю, що людина повинна постійно самовдосконалюватись і отримувати нові, перспективні знання та навички, – говорить Руслан Григорович, – а тим більше сучасний спеціаліст, який просто вимушений, щоб бути конкурентоспроможним, опанувати кілька суміжних професій”. Такі люди можуть скористатися наданим їм державою правом на одноразове отримання ваучера для оплати прискореного опанування новою професією або підвищення кваліфікації.

Реквізити Для Оплати Навчання

Таким чином, виникали деякі труднощі, оскільки це спричиняло «випадання» з процесу основної діяльності (роботи чи бізнесу) на певний час. При цьому отримані академічні знання мали переважно теоретичний характер і не завжди допомагали у щоденній практиці. Зазвичай особи, які вже мають диплом бакалавра, спеціаліста або магістра, отримують унікальну можливість опанувати нові галузі знань і змінити свою професійну діяльність. Розуміння післядипломної освіти в нашій країні дещо відрізняється від вже звичного закордонного поняття «рostgraduate education». В Україні післядипломна освіта – це не аспірантура. Більш того, вона дає можливість отримати диплом бакалавра за 2 роки без результатів ЗНО.

На заочну та дистанційну форми навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр. Друга вища освіта – це отримання іншої спеціальності, оволодіння новою професією, розширення можливостей у плануванні своєї кар’єри та майбутнього. Існує чотири варіанти опанування нового ріня вищої освіти, або нової спеціальності. На завершення навчання студенти спеціальності «Право» та «Філологія» складають три державні іспити, а студенти спеціальностей «Психологія» та «Міжнародні економічні відносини» складають державний іспит і захищають кваліфікаційну (бакалаврську) роботу. Навчальні плани включають нормативні (обов’язкові) і вибіркові навчальні дисципліни.

На сьогодні здобуття другої вищої освіти на основі освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста або магістра можливе за спеціальностями «Фінанси», «Облік та аудит», «Міжнародна економіка», «Маркетинг», «Психологія», «Валеологія» з отриманням диплома державного зразка та присвоєнням відповідної кваліфікації. Період навчання передбачає теоретичну та практичну підготовку, виконання курсових, контрольних робіт і підсумковий контроль знань (заліки та екзамени). Завершується навчання https://lvputts-ntu.lviv.ua/ складанням комплексного державного іспиту. Навчання зі спеціальностей «право», «психологія», «міжнародні економічні відносини», «філологія» за заочною формою для здобуття освітнього ступеня бакалавр в Інституті забезпечує Центр післядипломної освіти в тісній координації з базовими факультетами Львівського національного університету імені Івана Франка. На навчання зараховують осіб, які мають базову (бакалавр) або повну (спеціаліст, магістр) освіту з іншої спеціальності.